BLOG

Google weet alles van je.

Door: Peter Voorhuis Peter Voorhuis

Campagne

Het voeren van een goede campagne is dé manier om jouw doelgroep te bereiken. Het is daarbij belangrijk om na te denken over wat jouw doelgroep kenmerkt en hoe je jouw marketing uitingen hierop afstemt. Door vervolgens op de juiste plek en tijd aanwezig te zijn zal een consument jouw merk gaan zien en komt er conversie. Een nieuw bedrijf dat meer naamsbekendheid wil creëren kan zo uit het niets op de radar verschijnen, maar ook andere doelen bereik je met het opzetten van een marketing campagne.

WELK STAPPENPLAN LEIDT NAAR EEN SUCCESVOLLE MARKETING CAMPAGNE?

Het gebeurt zelden dat een groep mensen je vanzelf opmerkt. Tijd om campagne te voeren dus! Door persona’s te maken op basis van jouw doelgroep weet je precies waar je je op moet richten. Vervolgens bepaal je welk doel je wil bereiken en waar jouw doelgroep informatie vandaan haalt. Wil je jouw conversie verhogen? Dat kan op verschillende manieren. Offline, online of door een combinatie van beide. Plaats bijvoorbeeld een QR-code op een poster die leidt naar een landingspagina op jouw website. Afhankelijk van de plek kan je verschillende segmenten binnen jouw doelgroep naar verschillende pagina’s leiden.

Wat is een goede marketing campagne?

Een goede marketing campagne is er een die het gewenste resultaat oplevert. Het is dus van groot belang om goed af te wegen wat jou wel en niet verder gaat helpen. Welke KPI’s wil je halen met de campagne en welke metingen gebruik je om te bepalen hoe succesvol je campagne is. Tussentijds evalueren en op basis daarvan de strategie bijsturen zorgt ervoor dat jouw campagne meer kans heeft op succes. Wij zullen je hierbij natuurlijk helpen.

Meer weten? Neem dan contact met ons op!

Bij Studio Voorhuis beschikken we over de knowhow en skills waarmee we een compleet plan voor een marketingcampagne uit kunnen stippelen. Graag nodigen we je bij ons uit of komen we langs om ideeën uit te wisselen die jou weer verder kunnen helpen. Neem contact op door het contactformulier in te vullen en dan spreken we elkaar snel!

Meer weten?

Neem contact met ons op, of kom langs!