BLOG

Google weet alles van je.

Door: Peter Voorhuis Peter Voorhuis

Magazines

Waarom laten bedrijven nog steeds magazines maken? Pak je telefoon en er staat je een informatie-overdosis te wachten. Scroll jij wel eens door jouw facebook of instagram pagina met het doel alle berichten te lezen? Waarschijnlijk niet. Voordat je het weet zijn er weer honderd nieuwe berichten geplaatst. Een magazine is echter een hele andere dimensie. Je geeft een cadeautje wat nog steeds hoog gewaardeerd wordt door de klant. Het voelt nog steeds fijn om papier in je handen te houden. Zowel online als offline media hebben ieder zijn voordelen en de kunst is om een goede afweging te maken. Wanneer maak je dan een magazine en hoe slaag je erin om deze bij te laten dragen aan jouw zakelijke doelen?

Waarom een magazine laten maken?

Het produceren van magazines blijft onverminderd doorgaan. Veel bedrijven komen bij ons voor het laten produceren van een magazine. Een magazine kan het perfecte medium zijn om jouw product of dienst op een creatieve manier te presenteren. Het is uitermate geschikt om jouw doelgroep te inspireren of jouw medewerkers meer te laten leren over het reilen en zeilen van jouw bedrijf. Ons team bestaat uit tekstschrijvers, artdirectors en fotografen. Kortom: het complete plaatje dat nodig is voor een succesvol magazine.

Ondanks massaal gebruik van sociale media blijft gedrukte media altijd belangrijk. Door een magazine te lezen komt de boodschap beter over zonder dat jouw doelgroep zich constant af laat leiden. Ze nemen de tijd om een magazine door te bladeren waardoor de aandachtsboog automatisch vergroot. Verwijzingen naar websites of aanmeldformulieren kun je in magazines handig inzetten door gebruik te maken van QR-codes. Of het om een wekelijkse, maandelijkse, jaarlijkse of eenmalige uitgave gaat maakt niet uit: het is de uitgelezen manier om de betrokkenheid te vergroten.

Online en offline hebben beide zijn voordelen. Zo werkt offline drukwerk zoals een magazine beter wanneer je de aandacht voor langere tijd vast wil houden en kan je met online media sneller inspelen op actualiteit.

Hulp nodig bij jouw marketing? Neem dan contact met ons op!

Een goede keuze maken in het gebruik van marketinginstrumenten kan een uitdaging zijn. Wie wil je bereiken, wanneer en met welke middelen? Studio Voorhuis is een full-service marketingbureau dat jou daar van begin tot eind bij kan helpen. Neem contact met ons op door het contactformulier in te vullen, dan drinken we graag eens een kopje koffie met je en bespreken we alle mogelijkheden.

Meer weten?

Neem contact met ons op, of kom langs!