BLOG

Google weet alles van je.

Door: Peter Voorhuis Peter Voorhuis

Social Media

Sociale media is naast een goede website van groot belang. Voor een consument bestaat een merk niet als het niet sterk op sociale media aanwezig is. Consumenten die geïnteresseerd zijn in een merk of product kijken op meerdere platforms om informatie te vergaren. Belangrijk is een doordachte storytelling, zodat het merk zich onderscheidt van de concurrent. Goede storytelling zorgt ervoor dat de doelgroep de informatie begrijpt en er een emotionele band ontstaat. Wat zijn de USP’s en waar sta je voor als merk. Hoe kun je waarde bieden aan jouw doelgroep.

Social media als onderdeel van jouw marketing strategie

Sociale media geeft jouw merk een boost met een goede strategie. Het is belangrijk te weten waar jouw doelgroep zich bevindt Als B2B bedrijf kan dat LinkedIn zijn, terwijl de B2C markt vaak aanwezig is op Facebook, Instagram of zelfs TikTok, dat allang niet meer een kanaal is voor kinderen, Inmiddels is ongeveer 70% van de TikTok gebruikers 25 jaar of ouder. Afhankelijk van het product zal de keuze op een van deze kanalen of allemaal kunnen vallen. Daarnaast is natuurlijk belangrijk om content te delen die in lijn staat met de strategie zodat deze je helpt de marketingdoelen te behalen

Wat kan social media doen voor mijn bedrijf?

Door sociale media op een slimme manier in te zetten zorgt het voor meer bereik, traffic en engagement, dat bijdraagt aan het behalen van de marketingdoelen. Omdat het gebruik van sociale media constant verandert en dit de plek is waar je direct contact hebt met klanten is het onderhoud al snel een dagtaak. Zeker in sociale media hebben we te maken met snel wisselende trends en het is belangrijk om hierop in te spelen zodat de content opvalt en het de klant aanspreekt.

Meer weten? Neem contact met ons op!

Samen sparren over hoe sociale media jou kan helpen om jouw zakelijke doelen te behalen? Leuk! Neem contact met ons op door het contactformulier in te vullen en dan spreken we je snel!

Meer weten?

Neem contact met ons op, of kom langs!