BLOG

Google weet alles van je.

Door: Peter Voorhuis Peter Voorhuis

Brochures

Bij het laten maken van een professionele brochure is het belangrijk dat deze alle essentiële informatie bevat. De potentiële klant heeft waarschijnlijk al interesse getoond in het product en in dit stadium functioneert een brochure als matchmaker. Bij het bekijken van een brochure gaat de klant in gedachten een checklist af om af te vinken of het product overal aan voldoet. Daarom is het belangrijk om een antwoord te geven op iedere vraag en laat je zien welke waarde het product of dienst biedt.

Waarom nog een brochure laten maken?

Voor iedere stap in de reis van jouw potentiële klant is er een andere manier waarop informatie hen verder kan helpen. Is de potentiële klant zich nog niet bewust van het bestaan van het product dan kan je de aandacht trekken door te adverteren, bijvoorbeeld door middel van sociale media of Google Ads. Zodra men denkt dat het product of dienst past bij de vraag die zij hebben, gaat men zich er verder in verdiepen. Op dat moment kun je met behulp van een brochure meer informatie beschikbaar stellen. Deze is dan ook ideaal om uit te reiken wanneer je op een beurs staat en iemand heeft interesse getoond in je merk of product maar wil zich nog verder wil oriënteren. Maar ook als een prospect op de website terechtkomt kan een online brochure de doorslag geven!

Wat moet er allemaal in een brochure staan?

Wat er allemaal in een brochure staat hangt af van het doel. Je kunt een brochure maken gericht op de eigenschappen van een product. Of een brochure met informatie die jullie positie als autoriteit versterkt. Als je bedrijf sportschoenen produceert en je informeert de klant over de eisen van een goede sportschoen, geef je tips om langer te kunnen rennen. Op basis daarvan raadt je een product aan. Zo weet de klant precies wat werkt en hoe jij daarin kan bijdragen. Voorwaarde zijn natuurlijk goede teksten, een sterke lay-out en professioneel beeld.

Aan de slag? Neem contact met ons op!

Wil jij een brochure door ons laten ontwerpen? Dan ontvangen we je graag in onze creatieve studio in Doetinchem waar we de wensen uitgebreid kunnen bespreken. Natuurlijk kunnen we ook bij jou langskomen. Neem vrijblijvend contact met ons op door het contactformulier in te vullen, en wie weet zien we elkaar snel!

Meer weten?

Neem contact met ons op, of kom langs!