BLOG

Google weet alles van je.

Door: Peter Voorhuis Peter Voorhuis

Adverteren

Adverteren kan de sleutel zijn tot nieuwe klanten. Adverteren op papier, in kranten of tijdschriften is  voor een aantal merken en producten nog steeds een interessant medium. Als tenminste blijkt dat de doelgroep er goed vertegenwoordigd is. Daarnaast is online adverteren een interessante optie via Google Ads maar ook via sociale media. Het voordeel is dat de doelgroep via demografie heel precies te targetten is. Het is bijzonder hoeveel Google weet over de interesses van consumenten. Zet iemand bijvoorbeeld een hiking route uit in Google maps en zoekt daarnaast naar bergbeklimmers schoenen dan plaatst Google hem in de container ‘bergbeklimmer enthousiasteling’. Download iemand een Nijntje app en kijkt ook naar kinderdagverblijven in de buurt? Dan weet Google dat we te maken met een ouder met jonge kinderen. Deze informatie kunnen wij als als marketeers natuurlijk goed inzetten voor betere targeting. Hoe ads geïntegreerd zijn in jouw marketingstrategie bepaalt de mate van succes die je hiermee bereikt.

Hoe kan je jouw advertentie campagne het best inrichten?

Om nieuwe klanten te bereiken moet je op de juiste plaats en op het juiste moment aanwezig zijn. Hoe je jouw advertentiecampagne invult hangt af van hoe groot jouw merk is en met name ook van de plek waarop jouw potentiële klanten zich bevinden in de salesfunnel. Zijn zij reeds bekend met jouw merk? Beschikken zij tot de nodige informatie om jouw merk in overweging te nemen? Allemaal vragen die belangrijk zijn voor een effectieve campagne. Door inzicht te krijgen in jouw doelgroep zet je data-gedreven advertentiecampagnes op waarbij je jouw doelgroep heel precies kunt benaderen.

Ondersteuning

Hoe je gericht kan adverteren op onder andere Google, LinkedIn, Facebook en Instagram weet Studio Voorhuis als geen ander. Wij werken met platformen als Google ads, LinkedIn advertising, Facebook ads, Instagram advertising en Leadinfo om het meeste uit adverteren te halen. Benieuwd hoe wij adverteren in kunnen zetten voor jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Meer weten?

Neem contact met ons op, of kom langs!