BLOG

Google weet alles van je.

Door: Peter Voorhuis Peter Voorhuis

Animatie

Animatie is al jaren oud, maar is nog steeds actueel en doeltreffend om een verhaal te vertellen. Het helpt je om de boodschap te versimpelen en dit wordt dan ook regelmatig gebruikt. Ook de overheid is fan: een gecompliceerde boodschap breng je via een animatie eenvoudig over aan een een breed publiek. Denk dan bijvoorbeeld aan de animatievideo’s die werden ingezet om het coronabeleid te communiceren. Keep it simple!

De rol die animatie speelt in video marketing

Er zijn verschillende vormen van video content die ieder iets anders opleveren. De aankondiging van een nieuw product is iets waar je flink mee uit mag pakken. In andere situaties helpt het om het juist simpel te houden, bijvoorbeeld wanneer je wilt uitleggen hoe een product werkt. Een animatie helpt om informatie op een simpele manier over te brengen en doet goed recht aan de less is more mentaliteit die zeer effectief werkt. Dat doet echter niets af aan de kwaliteit, in tegendeel zelfs. Ook animatie gaat met zijn tijd mee en het kan zo uitbundig zijn als je zelf wilt.

Hoe animatie jou helpt om marketingdoelen te bereiken

Een groot voordeel van animatie is dat het te kneden is: je kan er alle kanten mee op. Een product kan de consument op cognitief niveau aanspreken, terwijl producten zoals eten en drank een emotionele reactie uit kunnen lokken. Bedrijven die eerstgenoemde product verkopen zullen het dus vooral moeten hebben van de simpelheid van een animatie. Wanneer de aankoop van een product niet veel denkwerk vereist en gericht is op emotie, kunnen we een animatie maken die vooral op esthetisch vlak uitblinkt. Afhankelijk van jouw merk en product kan je GIFs, video infographics en how-to’s gebruiken om de aandacht te trekken.

Animatie inzetten voor jouw bedrijf?

Er zijn verschillende manieren waarop we animatie voor jouw bedrijf in kunnen zetten. Ben je benieuwd hoe we animatie in jouw marketingstrategie kunnen toepassen? Onze art directors gaan graag met je in gesprek om een plan te maken. Vrijblijvend contact opnemen kan door het contactformulier in te vullen. Hopelijk spreken we je snel!

Meer weten?

Neem contact met ons op, of kom langs!