BLOG

Google weet alles van je.

Door: Peter Voorhuis Peter Voorhuis

Verpakkingen

Een verpakking is de eerste confrontatie met je product. Een consument beslist in 2 seconden welk product de voorkeur heeft.Daarom moet het ontwerp in een oogopslag vertellen waar het om gaat en waar je product voor staat. De verpakking moet opvallen tussen de andere aanbieders. De kleur, het beeld en het design roepen associaties op bij de klant en bepalen of het product wel of niet in het winkelmandje belandt. Belangrijk is om niet alleen te kijken naar de eigen verpakking maar ook naar de andere producten op het schap.

Verpakking van een product geeft de doorslag in keuze

Je wil je product op de markt zetten als een eigentijds product en er zijn verschillende manieren om dat te doen. Het visuele aspect krijgt echter nergens zo’n grote rol toebedeeld als bij het laten maken van een productverpakking. Daarmee is de verpakking een belangrijk onderdeel van de marketing van een bedrijf. We hebben al het voorbereidend werk gedaan met een mooi en passend ontwerp. De klant kent het product en de USP’s. En dan is het moment waarop de klant voor de schappen staat: dat is de laatste stop in diens zoektocht naar een product. Alles komt bij elkaar en op dat moment beslist de klant of hij kiest voor jouw product. In het geval van food verpakkingen bepaalt de look van het product of de klant deze meeneemt of laat liggen.

Wat zijn de eisen van een productverpakking?

Er zijn veel zaken waar je rekening mee moet houden bij het maken van een verpakking. Zo moet deze duidelijk maken wat over welk product het gaat en ook moet de verpakking voldoen aan de wettelijke eisen. Denk dan aan het juist vermelden van ingrediënten, veiligheidsinstructies, vermelding van de naam en adres van de fabrikant en Europees Geautoriseerd Vertegenwoordiger maar ook een CE-markering mag niet ontbreken. Studio Voorhuis heeft jarenlange ervaring met de ontwikkeling van verpakkingen. Het ontwerpen van jouw productverpakking kan je dus met een gerust hart aan ons overlaten!

Meer weten? Neem contact met ons op!

Heb je zelf een product waar een nieuwe verpakking voor nodig is? We maken de verpakking van jouw product op maat compleet met alle wettelijke eisen en denken graag samen na over hoe we deze het best in de markt kunnen zetten. Neem vrijblijvend contact met ons op door middel van het contactformulier.

Meer weten?

Neem contact met ons op, of kom langs!